On-Y-Va
Paardenopfokbedrijf

© 2014 On-Y-Va

Requires Flash Player 8 and above

Faciliteiten

Er zijn 2 bestaande stallen verbouwd en 1 stal nieuw gebouwd voor de groepshuisvesting van jonge paarden en in een aparte schuur 3 quarantaine boxen geplaatst. Tevens is de deel van de boerderij verbouwd tot paardenstal en ingericht met 9 luxe grote boxen met wasplaats en solarium voor de sportpaarden en fokmerrie’s. Ook werden er een all-weather buitenbak met eb/vloed bodem van 25m x 50m en 3 gedraineerde paddocks van 20m x 30m grenzend aan de opfokstallen aangelegd. In de zomer van 2005 is er een rijhal van 20 x 38 m gebouwd en in 2006 is het woongedeelte geheel vernieuwd.

 Weidegang

Vanaf 1 mei tot 1 november lopen de jonge paarden in de wei. De verschillende percelen zijn gescheiden door sloten/greppels en tevens met Gallagher schriklint of Gallagher permanent kabel afgerasterd. Iedere groep heeft ten minste 2 percelen ter beschikking, zodat de groepen regelmatig omgeweid kunnen worden. Elke dag worden alle paarden nagelopen om te zien of ze niets mankeren.

Winterstalling

Afhankelijk van het weer, komen de paarden ± 1 november op stal. Zij staan dan met maximaal 8 leeftijdgenoten bij elkaar in een open frontstal van 8m x 9m voor de merrie’s en 10m x 10m voor de hengsten. De veulens, die vanaf september binnen kunnen komen, hebben de beschikking over een open frontstal van 7,5m x 8m voor de merrie’s en eenzelfde stal voor de hengsten. ’s Ochtends gaan er 3 groepen tegelijk naar buiten in de verschillende paddocks en ’s middags de andere 3 groepen. Ondertussen worden de stallen dan opgestrooid. De mest wordt opgepot, zodat de paarden warm kunnen liggen en niet uitglijden. Na 2 maanden worden de stallen helemaal uitgemest en weer opnieuw opgepot.

Voeding en verzorging

De hele dag is er kuilvoer beschikbaar. De veulens krijgen tevens 2 x per dag Pavo veulenbrok en de jaarlingen en tweejarigen 1 x per dag Pavo explosive bijgevoerd. Alle paarden worden iedere 3 maanden ontwormd. De hoeven worden bekapt wanneer dit nodig is; dit verschilt sterk per paard.


Training

In de winterperiode kunnen de jonge paarden eventueel, in het bijzijn van de eigenaar, losspringen in de binnenbak. Tevens bestaat de mogelijkheid om merries op 3-jarige leeftijd keuringsklaar te maken. Ook het trainen voor de VSN behoort tot de mogelijkheden. Uit alle delen van Nederland en zelfs uit België staan er jonge paarden in de opfok.


Vanaf 1 mei tot 1 november lopen de jonge paarden in de wei Er zijn 2 bestaande stallen verbouwd en 1 stal nieuw gebouwd voor de groepshuisvesting van jonge paarden en in een aparte schuur 2 quarantaine boxen geplaatst Iedere groep heeft ten minste 2 percelen ter beschikking, zodat de groepen regelmatig omgeweid kunnen worden In de winter gaan er ’s ochtends 3 groepen tegelijk naar buiten in de verschillende paddocks en ’s middags de andere 3 groepen De tweejarige zelf gefokte hengst Bravoure in actie

           Foto impressie 

                     Klik hier voor een foto/video impressie

Foto impressie On-Y-Va